Efficiënt opbergen voor drukke moeders

Opbergen op een slimme manier.
Als iedereen nou de spullen terug legt op de vaste plekken dan zouden wij moeders het een stuk makkelijker hebben.

Opruimen, ordenen en opbergen zorgen voor rust in huis.

We hebben gigantisch veel spullen en leven in de waan hier gelukkig van te worden. Raar eigenlijk, want alles wat we hebben, dient een plek te krijgen en dient onderhouden te worden.

Dan blijkt uit onderzoek ook nog eens dat we maar 20% van onze spullen regelmatig gebruiken en de andere 80% weinig tot zelden.
Ben je een drukke moeder met weinig tijd?
Dan is dit een mooie reden om eens over je spullen en het opruimen en opbergen na te denken.

opbergen

Opbergen dient immers praktisch en werkbaar te zijn.

5 Tips over efficiënt opbergen:

 1. Opbergen valt of staat bij het juiste opbergsysteem.
  Des te eenvoudiger het systeem , des te praktischer het werkt.
 2. Opbergen wat je gebruikt hebt, maar dan meteen.
   Het klinkt zo eenvoudig, maar dit is de reden waarom huishoudens versloffen. Telkens terugleggen wat je gebruikt hebt vergt doorzettingsvermogen en dat is moeilijk als je de hele dag gewerkt hebt en kinderen overal hun tassen en jassen laten vallen. Nog maar niet te spreken over de schoenen, waar je soms bijna letterlijk je nek over breekt.
 3. Opbergen op een vaste plek.
  Veel spullen hebben een vaste plek in huis en toch zul je er verstelt van staan welke voorwerpen nog geen vaste plek hebben. Denk maar eens aan de kleine spulletjes en papieren die ergens rondslingeren. In het dienblad op tafel, dat eigenlijk ter decoratie dient. Op de hoek van de aanrecht. In de rommel la van de keuken. Want waar laat je de reservestop van het luchtbed. Opbergen wordt gestimuleerd door structuur en eenvoudige systemen.
 4. Opbergen per categorie of onderwerp. Bundel de spullen die bij elkaar horen en berg ze gezamenlijk op.
 5. Opbergen vraagt om ruimte. Tegelijkertijd geeft opbergen veel ruimte. Om jouw systemen werkbaar te maken en te houden, dien je ruimte over te houden voor het pakken en terugzetten van je spullen, met andere woorden, voor werkruimte. Zit een kast helemaal vol dan is er geen werkruimte meer, zo geld dit ook voor een la, een mand, een doos. Hou ruimte vrij en je werk vereenvoudigd.

Efficiënt opbergen geeft je ruimte in huis en rust in je hoofd.
Begin dus vandaag nog met deze opbergtips en merk het verschil.

Of het nu gaat om make up opbergen, schoenen opbergen of andere spullen. Hou vast aan bovenstaande opberg- en opruimtips en jouw huis zal rust, ruimte en energie geven.

Copyright © Drukke Moeders – Marijke Minten – Informatie over opbergen

Have your say