DOE Tip week 20: Gewoon beginnen!

Niet denken, maar doen.

Nog altijd sta ik er versteld van wat mijn gedachten met me doen. En maar denken, denken, denken. Achteraf denk ik vaak, was ik maar begonnen, dan was ik allang klaar geweest. Herkenbaar?

Niet denken maar doen

Zeker voor mensen die perfectionistisch aangelegd zijn is dit een grote valkuil. Dit is zelfs een van de redenen waarom je het huis moeilijk op orde krijgt.

1. Je blijft in de denkmodus, omdat het systeem dat je bedacht hebt nog niet perfect genoeg is.
2. Je komt tot uitvoering, maar je werkt zo gedetailleerd dat het zeeën van tijd kost en niet bij te houden is omdat het te gedetailleerd is, dus te moeilijk.

Op zondag 14 juni tijdens de Relaxochtend gaan we dieper in op wat gedachten allemaal met ons doen. 

KOM OOK NAAR DE RELAXOCHTEND  EN BEWANDEL JE EIGEN PAD. Geef je nu op en klik op deze link.

4 comments

 1. Paula - 17 mei 2015 21:49

  Zóó herkenbaar, in kijk naar 14 juni uit!

  Beantwoorden
  • Marijke Minten - 18 mei 2015 07:47

   Hoi Paula, fijn dat je reageert. Voor jou is het dus ook herkenbaar.

   Heel leuk om je op zondag 14 juni te ontmoeten. Tot gauw.

   Warme groet, Marijke

   Beantwoorden
 2. Leonie - 17 mei 2015 08:40

  Het klopt het heeft mij heel ver gebracht. Ook ik was altijd aan het bedenken hoe ik mijn huis perfect kon maken. Ik wist hoe het moest mijn huishouden ( ja in mijn hoofd) maar in het echt mislukte alles en gaf ik na een week hard zwoegen weer op. Het was te veel putte mezelf uit en dan dacht ik laat maar. Sinds ik Marijke Minten heb leren kenen ben ik anders gaan denken. Nee je kan niet alles tegelijk. En inderdaad begin ergens aan. En een mega klus die je telkens laat liggen omdat deze zo mega groot is deel je door 10 x of zelfs meer. Doe gewoon een hoek of een tafel of een la. Ieder klein ding is toch weer een klein ding. En als het klaar is zorg ik dat dit hoekje zo blijft en dat is zo fijn. Elke dag weer wat erbij elke dag weer een opgeruimd stukje in je huis. Super bedankt Marijke. Door jou heb ik meer rust in mijn hoofd en ik weet nu dat niet alles perfect is maar dat je af en toe best de teugels mag laten vieren en mag genieten. Fijn dat ik dit van je geleerd heb. Ik heb er heel veel aan gehad en ik weet zeker dat jullie dat ook hebben. Wie wil dat nu niet een opgeruimde huis en een ontspannen hoofd en kunnen genieten. Ik ben echt al een heel eind een levend bewijs van Marijke haar werk zeggen ze wel eens haha sucses. En ga er voor.

  Beantwoorden
  • Marijke Minten - 18 mei 2015 07:45

   Dank je wel Leonie. Je hebt het inderdaad heel goed opgepikt. Mijn complimenten aan jou. Vele kleine stappen leveren heel veel op. Het is super mooi om te zien hoe jullie huis is veranderd. Ga zo door! :)

   Warme groet, Marijke

   Beantwoorden

Have your say